Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ-


Ξεκίνησε η επεξεργασία του καταστατικού του υπό σύσταση συνδέσμου παραγωγών ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ. Μέρος του καταστατικού δημοσιεύουμε . Παρακαλούμε όλους όσους παραγωγούς ενδιαφέρονται να ενταχθούν στον σύνδεσμό μας να δηλώσουν εκδήλωση ενδιαφέροντος και να στείλουν τις προτάσεις τους γραπτά στο email:    biocretanlife@gmail.com . Οι γνώμες όλων είναι σεβαστές. Θα επεξεργαστούν όλα τα στοιχεία και θα διαμορφωθεί ένα τελικό σχέδιο για συζήτηση και έγκριση.


ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΛΟΕ ΒΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Σ.Π.Α.Β.Ε)
                                

 


                                                     Άρθρο 1ον  
      Ίδρυση - Επωνυμία-Έδρα - Σκοπός
Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία    ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Σ.Π.Α.Β.Ε) και με έδρα το Ηράκλειο Kρήτης .

Ο Σύλλογος έχει σφραγίδα σε  εξάγωνο σχήμα , που εσωτερικά εικονίζει το φυτό Αλόη Βέρα επάνω στο χάρτη της Ελλάδας .Περιμετρικά δε είναι γραμμένες οι λέξεις ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΛΟΕ ΒΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ   (Σ.Π.Α.Β.Ε.)
                                              Αρθρο 2ον

                                      ΣΚΟΠΟΙ

 Σκοποί του Συλλόγου είναι:
1)  Η οργάνωση των παραγωγών Αλόης στην Ελλάδα ,(Κυρίως της ποικιλίας BARBADENSIS MILLER) Η σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των μελών του συνδέσμου και η ανάπτυξη πνεύματος  συναδέλφωσης και αλληλεγγύης μεταξύ τους και η αποκόμιση κερδών από την ανάπτυξη της βιολογικής παραγωγής.
2)  Η προστασία των παραγωγών από επιθέσεις των διεθνών κερδοσκοπικών τράστ, και η ομαδική προώθηση της παραγωγής προς τις αγορές σε τιμές που να αποφέρουν ένα σεβαστό κέρδος για τον Ελληνα παραγωγό.
3)   Ο καθορισμός ενιαίας τιμής διάθεσης των φυτών και των φύλλων σε όλα τα μέλη του συνδέσμου και γενικά η δημιουργία κανόνων δεοντολογίας που θα εφαρμόζονται από όλα τα μέλη.
4)   Η οργάνωση εκθέσεων-σεμιναρίων και γενικά εκδηλώσεων για την προβολή των προϊόντων που παράγουν  τα μέλη του συνδέσμου , καθώς και διαφημιστικής καμπάνιας για την προβολή της Ελληνικής παραγωγής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
5)   Η συνεργασία με άλλους φορείς, κρατικούς και ιδιωτικούς , Ελλάδος και εξωτερικού .
7)Η δημιουργίας εντευκτηρίου (λέσχης) και η οργάνωση γραφείων.
8)Η έκδοση εντύπου που θα προβάλλει το πνεύμα και τον σκοπό του Συνδέσμου, καθώς και τα τρέχοντα νέα .
9)  Η δημιουργία εργοστασίου κάθετης παραγωγής , σταθεροποιημένης γέλης ΑΛΟΕ ΒΕΡΑ, παραγώγων του φαρμακευτικού φυτού ΑΛΟΕ ΒΕΡΑ ( ποτών, καλλυντικών, παραφαρμακευτικών προϊόντων  και ότι άλλο μπορεί να έχει στην σύνθεσή του , μέρος ή ολόκληρο το φυτό ΑΛΟΕ ΒΕΡΑ).
10) Η δημιουργία επιτροπής η οποία θα ελέγχει την βιολογική παραγωγή των μελών και η οποία θα πιστοποιεί τον ακριβή αριθμό των παραγωγικών φυτών  κάθε έτος των μελών.
11) Καθοδηγεί και βοηθά τα μέλη για την παραγωγή και την διαδικασία βιολογικής πιστοποίησης.
12) Κάνει ομαδικές συμφωνίες με εταιρείες προμήθειας , για τα υλικά άρδευσης και γενικά σε κάθε υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί απόπ τα μέλη του συνδέσμου για την παραγωγή πολαπλασιαστικού υλικού , φύλλων και παραγώγων του φυτού ΑΛΟΕ ΒΕΡΑ.
11) Υπογράφει συμβόλαια προς τα μέλη με κατώτερη τιμή διάθεσης ανά κιλό των φύλων και των φυτών (ανάλογα με την ηλικία και το ύψος του φυτού- συμβολαιογραφική γεωργία)  αλλά και προς τους προμηθευτές και πελάτες για την τιμολογιακή πολιτική των προϊόντων του συνδέσμου.

Άρθρον 3ου
ΜΕΣΑ



Για την επίτευξη των σκοπών του Συνδέσμου , ιδρύονται: 1) επιτροπές για τα οικονομικά, μάρκετινγκ, διαφήμισης, φυτικής παραγωγής, παραγωγής προϊόντων αιχμής, e-shop (ηλεκτρονικής προώθησης και πώλησης των προϊόντων του συνδέσμου), αποθήκες, φρανσαϊζ καταστήματα λιανικής πώλησης των προϊόντων του συνδέσμου, γεωπονική ομάδα παρακολούθησης της παραγωγής , επιστημονική ομάδα έρευνας και παραγωγής νέων προϊόντων, ιατρική ομάδα ελέγχου αποτελεσμάτων χρήσης προϊόντων και παραγώγων ΑΛΟΕ ΒΕΡΑ.2) 3) 4) .....................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου