Σελίδες

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ-ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ

Όλη η αλήθεια για το ΓΑΛΑ



ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ


ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ



Κεφάλαιο 1: H ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ σελίδα 17
Κεφάλαιο 2: ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΒΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ σελίδα 21
Κεφάλαιο 3: ΑΥΞΗΤΙΚΕΣ ΟΡΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ σελίδα 29
Κεφάλαιο 4 : ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ  ΣΤΟ ΓΑΛΑ σελίδα 33
Κεφάλαιο 5 : Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ   ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑ σελίδα 47
Κεφάλαιο 6: ΤΡΕΛΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑ σελίδα 55
Κεφάλαιο 7 : ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ ΤΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ σελίδα 59
Κεφάλαιο 8 : ΣΑΛΜΟΝΕΛΑ ΚΑΙ ΒΑΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ  σελίδα 65
Κεφάλαιο 9 : ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ CROHN ΚΑΙ ΓΑΛΑ σελίδα 69
Κεφάλαιο 10: ΣΟΦΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ  σελίδα 73
Κεφάλαιο 11: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ  σελίδα 81

ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΕΙΑΣ σελίδα 99

ΟΙ 8 ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΓΕΙΑ σελίδα 119
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΣΩ ΓΟΝΙΔΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ σελίδα 208

ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ

 ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ Α

Α– Ζ  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ σελίδα 223

ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΕΡΟΣ

ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ Β
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  σελίδα 317
ΔΙΑΣΗΜΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ σελίδα 367
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ 378
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ  379






Slogan της Αμερικανικής Γαλακτοκομικής Βιομηχανίας:


Γάλα, τι έκπληξη!
Οι πραγματικοί άντρες πίνουν γάλα
Όλοι μας χρειαζόμαστε το γάλα
Το γάλα είναι η τέλεια τροφή
Γάλα : πιείτε το για όσα αξίζει
Αυτοί που πίνουν γάλα είναι καλύτεροι εραστές
Το γάλα περιέχει κάτι αναγκαίο για τον καθένα




Ο αντίκτυπος της γαλακτοκομικής βιομηχανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες


·                                 Ένα στα πέντε δολάρια, που αντιστοιχούν σε διατροφή, ξοδεύεται για αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων
·                                 Η μέση ετήσια κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων κατ’ άτομο είναι συνήθως 266 κιλά
·                                 Πέντε σεντς ξοδεύονται σε διαφημίσεις γάλακτος ανά 100 λίρες που αντιστοιχούν στην πώληση γαλακτοκομικών προϊόντων
·                                 Ένα στα επτά μέλη του Κογκρέσου υποστηρίζεται στην εκλογή του από τις γαλακτοκομικές βιομηχανίες


Οι πολίτες των περισσοτέρων Δυτικών κρατών βομβαρδίζονται καθημερινά από διαφημίσεις που εκθειάζουν τα οφέλη του γάλακτος και των προϊόντων του. Το πρόβλημα όμως είναι ότι τις περισσότερες φορές ακούνε μόνο τη μία πλευρά της ιστορίας. Νέες ιατρικές μελέτες αποκαλύπτουν ότι το γάλα είναι πιθανά συνδεδεμένο με σοβαρά προβλήματα υγείας. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να ενημερωθούμε γι’ αυτούς τους σοβαρούς κινδύνους υγείας, που είναι συνυφασμένοι με το γάλα.
Αυτό το βιβλίο γράφτηκε ακριβώς γι’ αυτό το λόγο. Για να παρουσιάσει δηλαδή «την άλλη πλευρά του θέματος» παραθέτοντας τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι και σήμερα, σχετικά με το ρόλο που παίζει το γάλα και τον πιθανό κίνδυνο ανάπτυξης συγκεκριμένων ασθενειών από την κατανάλωσή του. Θα σας παρακαλούσα να λάβετε σοβαρά υπόψη όλες τις πληροφορίες, που περιέχονται σε τούτο το βιβλίο, οι οποίες προέρχονται από αξιόπιστες, επιστημονικές και δημοσιογραφικές πηγές.
Αυτό το βιβλίο είναι διαχωρισμένο σε τέσσερις διαφορετικές ενότητες. Η πρώτη και σημαντικότερη αφορά στην έκθεση της υγείας του ανθρώπινου γένους σε κινδύνους από την κατανάλωση γάλακτος και των προϊόντων του. Το δεύτερο μέρος, εξ’ ίσου σημαντικό με το πρώτο, αποτελεί μια εισαγωγή σε ένα καλύτερο και υγιεινότερο τρόπο ζωής.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ) η υγεία ορίζεται ως η ισορροπία και η αρμονία μεταξύ ψυχικών, πνευματικών, σωματικών και κοινωνικών δεδομένων του ανθρώπου. Έχοντας υπόψη αυτόν τον ορισμό, δεν θα θέλαμε να περιορίσουμε το θέμα της υγείας εξετάζοντάς το μόνο σε σχέση με τις διατροφικές συνήθειες αλλά να το επεκτείνουμε και σε άλλους τομείς που έχουν σχέση με την άσκηση, την κατανάλωση νερού, το φως του ήλιου, την ανάπαυση, τη θερμοκρασία κ.λ.π.
Το τρίτο μέρος του βιβλίου αποτελείται από ένα λεπτομερές παράρτημα για τις ασθένειες που αναφέρονται στις προηγούμενες ενότητες. Ο συγγραφέας δεν επικαλείται τίποτα περισσότερο παρά τις μαρτυρίες της επιστήμης όπου ένα μεγάλο μέρος αποτελεί μόχθο του ερευνητή Ρ.Κόεν.
Τα τελευταία έξι χρόνια είμαι χορτοφάγος και απολαμβάνω μια υγιέστερη ζωή από ότι προηγουμένως. Αυτό το βιβλίο έχει ως σκοπό να σας προσφέρει πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να πάρετε μια πιο έξυπνη και συνειδητή απόφαση σε ότι αφορά την κατανάλωση γάλακτος και πιθανόν να αναθεωρήσετε τον τρόπο ζωής σας. Πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αλλαγή, πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας.
Στο βιβλίο περιλαμβάνονται πληροφορίες που για πολλά χρόνια δεν ήταν ευρύτερα γνωστές, καθώς υπήρχε εκφοβισμός και τρομοκρατία από πλευράς των γαλακτοκομικών βιομηχανιών.
Αυτές οι πληροφορίες είναι τώρα εδώ!
Πιθανότατα έχετε ακούσει το σλόγκαν «Το γάλα περιέχει κάτι για τον καθένα». Εκτός από ασβέστιο κι άλλα μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες, τι άλλο θα μπορούσε να σας προσφέρει το γάλα;


«Τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν κάτι που δεν περιέχει καμία άλλη τροφή: Μόλυνση»
John A. McDougal, MD,
δημοφιλής ομιλητής, προσωπικότητα της τηλεόρασης, συγγραφέας του Σχεδίου McDougal και της Ιατρικής McDougal


Όταν οι άνθρωποι συνομιλούν με το γιατρό τους σχετικά με το ενδεχόμενο να εξαιρέσουν το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα από τη διατροφή τους, τις περισσότερες φορές, η πρώτη ερώτηση που κάνουν είναι:


«Μα γιατρέ μου ,τι θα γίνει με τα δόντια και τα οστά μου εάν σταματήσω να πίνω γάλα;
Τίποτα. Τίποτα που δεν θα συνέβαινε έτσι κι αλλιώς»
Frank A. Oski MD, πρώην πρόεδρος του τμήματος Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης


Αυτό το γεγονός μπορεί να προκαλέσει έκπληξη σε πολλούς από σας που είχατε την εντύπωση ότι το γάλα είναι μια ωφέλιμη τροφή προκειμένου να προληφθεί η οστεοπόρωση. Αλλά οι επιστημονικές μελέτες αποκαλύπτουν ότι:


«Οι πολιτισμοί με μεγάλη κατανάλωση γάλακτος έχουν τα υψηλότερα ποσοστά οστεοπόρωσης, μια ασθένεια που σπάνια συναντάται σε πολιτισμούς που δεν καταναλώνουν γάλα»
Hans Deehl, Dr HSc, Dynamic Living,


Μείνατε έκπληκτοι; Συνεχίστε το διάβασμα! Οι πληροφορίες που θα δοθούν παρακάτω μπορεί να σας εκπλήξουν σχετικά με το γάλα και να σας κάνουν να το απαρνηθείτε. Μια για πάντα!Πρόλογος


Πολλές από τις πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό το βιβλίο, είναι πιθανόν καινούργιες για τα ράφια των βιβλιοπωλείων, αντιφατικές ή απλά δυσνόητες. Αυτό συμβαίνει γιατί το συγκεκριμένο υλικό δεν έχει υποστηριχθεί στο παρελθόν από ακλόνητες επιστημονικές πληροφορίες. Νοιώθω λοιπόν ότι έχω καθήκον να τεκμηριώσω αυτό το κείμενο. Συγχρόνως είμαι σίγουρος ότι όλοι σας θα ανακαλύψετε πως αυτό το βιβλίο είναι ευκολονόητο και όλα όσα περιέχει είναι δύσκολο να καταρ-ριφθούν. Πιστεύω ότι τα στοιχεία που αναφέρονται αποτελούν ανεκτίμητες πληροφορίες για τους θεραπευτές, τους γονείς και το ευρύ κοινό.
Ο αναγνώστης δεν πρέπει να αποθαρρυνθεί από τις πολλές παραπομπές ή την επιστημονική ορολογία. Προσπάθησα να μην θυσιάσω την απλότητα στο βωμό της επιστήμης και νομίζω πως δεν διέπραξα το μοιραίο λάθος να στηρίξω την επιχειρημα-τολογία μου με επιστημονικό οπλισμό αρκετό για να νικήσω τη μάχη.
Πρέπει να ξέρετε ότι τούτο το βιβλίο είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και όχι μόνο δικής μου αλλά πλήθους επιστημονών καποιούς από τους οποίους προανέφερα ήδη.. Δεν προσπαθώ να σας παραφορτώσω με πλήθος στοιχείων. Απλά, πολλές από τις πληροφορίες είναι πραγματικά πολύτιμες για να παραλειφθούν. Ελπίζω να βρείτε ενδιαφέρουσα την ανάγνωσή του και να το μοιραστείτε με τους φίλους σας.
Καθώς η έκδοση αυτή βρίσκεται στα χέρια του αναγνώστη, θα επιθυμούσα για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω κάποιες «ψυχές» για τη βοήθειά τους σε αυτό το έργο.
Πρωτίστως θέλω να ευχαριστήσω την Αγκάθα για αυτό το τρομακτικό σε ταχύτητα και φόρτο έργο που ανέλαβε να εκπληρώσει (και το έκανε!), μεταφράζοντας, ερμηνεύοντας και φέρνοντας πιο κοντά στο Ελληνικό κοινό αυτές τις τόσο χρήσιμες πληροφορίες. Η ταχύτητα, η μεθοδικότητα, η απαράμιλλη αμεσότητα και η παιδική της ευαισθησία αποτελούν “σφραγίδα” για τη μετάφραση και φιλολογική ερμηνεία του βιβλίου αυτού.
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω το Γεράσιμο για την άμεση επέμβασή του να με βοηθήσει να εγκατασταθώ στον ελληνικό χώρο και να “προσγειωθώ” ομαλά από τη Γερμανία στην Ελλάδα. Τον ευχαριστώ που πίστεψε και αγκάλιασε εξαρχής το μήνυμα της υγείας που πρεσβεύω βοηθώντας με την έκδοση αυτή να βρει το φως της δημοσιότητας.
Ευχαριστώ ακόμα τη Βάλλυ, που πήρε το κείμενο και με σκληρή δουλειά το έκανε δόκιμο μετά από επίπονη επεξεργασία και με την καθοδήγησή της το έκανε πιο “εύπεπτο” για το ελληνικό κοινό.
Θα ήθελα να αφιερώσω το βιβλίο αυτό ιδιαίτερα σε μία «ψυχή» πολύ μικρή αλλά πολύ μεγάλη για μένα, που αν και βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά, είναι κοντά μου, δίπλα μου και μου λείπει, Ανθή, σ’ αγαπώ!
Ο συγγραφέας


ΕΙΣΑΓΩΓΗ


Στα τέλη του 19ου αιώνα πιθανολογήθηκε ότι οι επιβλαβείς αναθυμιάσεις στον αέρα ή οι ατμοί προκαλούσαν ασθένειες. Αυτό οδήγησε σε σκέψεις σχετικά με την ανταλλαγή αναπνοών κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ειδικά στην Αγγλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες τα παντρεμένα ζευγάρια, που μπο-ρούσαν να αντέξουν το κόστος, άρχισαν να κοιμούνται σε ξεχωριστά κρεβάτια. Αυτό έγινε σύντομα μόδα. Από την άλλη πλευρά οι φτωχές οικογένειες προσπάθησαν να μιμηθούν τις πλούσιες, κάνοντας ακριβώς το ίδιο.
Συγχρόνως, η βιομηχανική επανάσταση άλλαζε την οικογενειακή ζωή. Η ανάγκη για υψηλότερο επίπεδο ζωής έσπρωξε τις οικογένειες μακριά από τον τόπο καταγωγής τους και τους φίλους τους. Οι μητέρες είχαν μικρότερη βοήθεια στο νοικοκυριό και εξ’ αιτίας της ενασχόλησής τους με τις δουλειές του σπιτιού τα παιδιά απέκτησαν την ανεξαρτησία τους νωρίτερα απ’ ότι έπρεπε. Τα μωρά εκδιώχθηκαν από τα κρεβάτια και τοποθετήθηκαν στις κούνιες.
Ο Dr. Luther Emmet Holt, θεωρείται ο πατέρας της παιδιατρικής. Άρχισε να διδάσκει και να κηρύσσει γύρω στην αλλαγή του αιώνα, ότι τα παιδιά δεν είναι παιχνίδια και ότι θα καταντήσουν  κακομαθημένα εάν οι γονείς υποκύπτουν και τους κάνουν όλα τα χατίρια.
Επίσης, γύρω στις αρχές του 1990, καθώς άρχισε να αυξάνεται η επίγνωση των κανόνων της υγιεινής, τα ορφανά και τα άλλα νήπια άρχισαν να τρέφονται με τεχνητές τροφές συχνότερα απ’ ότι στο παρελθόν. (Επί τη ευκαιρία, η κύρια αιτία θανάτων στην Αγγλία και στην Ευρώπη εκείνη την εποχή ήταν ο μαρασμός).
Η Nestle και άλλοι παραγωγοί τυποποιημένων προϊόντων έκαναν τεράστιες εκστρατείες για να προωθήσουν τροφικά υποκατάστατα που είχαν στόχο τα νήπια. Μέχρι που έστελναν γυναίκες πωλητές, ντυμένες νοσοκόμες σε νοσοκομεία ή σε νέες μητέρες με τον τίτλο «νοσοκόμες γάλακτος». Οι εταιρείες προσέφεραν δώρα και επιδόματα σε γιατρούς και νοσοκομεία προκειμένου να ενθαρρύνουν τη διανομή δωρεάν δειγμάτων υποκατάστατων. Χρησιμοποιούσαν επιθετικές εκστρατείες μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των φωτεινών πινακίδων για να πείσουν τις μητέρες πως υπάρχει η πιθανότητα να μην έχουν αρκετό μητρικό γάλα και ότι το υπο-κατάστατο ήταν εκλεκτό, αποστειρωμένο κι «επιστημονικό».
Αυτές οι εταιρείες ξόδεψαν υπέρογκα ποσά για να προωθήσουν την ανάπτυξη της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής. Ξαφνικά, οι αρένες γιατροί, που είχαν εκπαιδευτεί από εταιρείες υποκατάστατων, έγιναν «ειδικοί» για το πώς οι μητέρες πρέπει να τρέφουν τα μωρά τους. Οι σταθμοί γάλακτος των εταιρειών μετατράπηκαν σύντομα σε κλινικές για παιδιά. Προφανώς αυτές οι κλινικές έγιναν τα πρώτα παιδιατρικά ιατρεία, προσφέροντας «διατροφικές» συμβουλές για νήπια.
Οι εταιρείες υποκατάστατων προϊόντων ανάρτησαν επιστημονικά διαγράμματα βάρους για να πείσουν την πλειονότητα των μητέρων ότι δεν διατρέφουν σωστά τα μωρά τους. Μ’ αυτόν τον τρόπο αναπτύχθηκε μια «επιδημία» πλασματικής ανεπάρκειας μητρικού γάλακτος και τελικά το πλασματικό μετατράπηκε σε πραγματικό, αφού όντως οι μητέρες άρχισαν να παράγουν όλο και λιγότερο γάλα και σύντομα άρχισαν να τρέφουν τα μωρά τους με υποκατάστατο γάλα αγελάδων. Αυτό έγινε κανόνας.
Απογυμνωμένα από σωστή διατροφή και προστασία του ανοσοποιητικού, αυτά τα νήπια υπέφεραν από διάρροια και διάφορες ασθένειες με κατάληξη το θάνατο.
Οι αλλεργίες που προκαλούνται από το αγελαδινό γάλα έγιναν ευρέως γνωστές. Αργότερα αυτό το πρόβλημα συγκαλύφτηκε και περιγράφηκε σαν κολικός, κολίτιδα ή νευρικές μητέρες.
Καθώς οι γυναίκες άρχισαν να εργάζονται εκτός σπιτιού και το μπιμπερό έγινε κανόνας, οι επισκέψεις σε παιδίατρους και νοσοκομεία για περίθαλψη έγιναν πιο συχνές, τα προβλήματα συμπεριφοράς αυξήθηκαν (ανωμαλίες υπεκινητικότητας) και το βραδινό κλάμα των μωρών μετατρά-πηκε σε κοινό πρόβλημα. Ένα νέο είδος ειδικών για παιδιά, οι ειδικοί του ύπνου, έγινε πολύ δημοφιλές.
Από τη στιγμή που άρχισαν να εφαρμόζονται οι κανόνες υγιεινής, οι θαυματουργές ιατρικές επιστήμες μείωσαν δραστικά το ποσοστό παιδικής θνησιμότητας και συνέβαλαν ώστε να θεραπευτούν ασθένειες και να σωθούν ζωές ανηλίκων και ενηλίκων. Αναρωτιέμαι λοιπόν, γιατί στην Αμερική για παράδειγμα, το ποσοστό επιβίωσης είναι το χαμηλότερο ανάμεσα στις βιομηχανοποιημένες χώρες; Πραγματικά αυτό είναι πολύ παράδοξο, αν αναλογιστούμε ότι η συγκεκριμένη χώρα είναι πρωτοπόρος σε πολλά θέματα ιατρικής.
Η επιστήμη, μόλις τώρα, ανακαλύπτει κάποια κλειδιά για το τι συμβαίνει μέσα στο σώμα μας. Μαθαίνουμε μόλις τώρα τι αποτελέσματα είχε η απώλεια της τέχνης του αγγίγματος σε χημικό και βιολογικό επίπεδο. Ανακαλύπτουμε κάποιες από τις ολέθριες συνέπειες της έκθεσης του ανθρώπου σε φυτοφάρμακα, αντιβιοτικά, εμβολιασμούς και τέλος, σε αγελαδινό γάλα.
Αποκαλύψαμε μόλις τώρα με ποιο τρόπο μπορεί να διαμορφωθούν, να αναπροσαρμοστούν, να μεταβληθούν, να παραποιηθούν και να παρεκτραπούν οι συμπεριφορές, οι γνώμες και οι ιδέες των ανθρώπων, σύμφωνα με τα προσωπικά ή κοινωνικά ενδιαφέροντα και το πεδίο δράσης τους. Όλα τα προηγούμενα ίσως να έχουν σχέση με την «κορυφή που παγόβουνου» που είναι η κατανάλωση γάλακτος.
Προσπαθώ να προσφέρω στον κόσμο και ειδικά στους γονείς και στους γιατρούς, τα εργαλεία για να αξιολογήσουν τα αναφερόμενα στοιχεία και να κατανοήσουν σαφέστερα με ποιο τρόπο μπορούν να επηρεάσουν την υγεία τους σύμφωνα με τις αποφάσεις που παίρνουν σχετικά με τον τρόπο ζωής τους.


ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
ΑΠΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ


  Ποσοστό θανάτων
Αγελαδινό γάλα
84,7%
Μητρικό γάλα
1,5%
Ποσοστό θανάτων σε περίοδο 9 μηνών, ανά 1.000 νήπια


















ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ






















«Όποιος καταναλώνει γάλα είναι ανεκπαίδευτος και ζει σ’ ένα κόσμο ενάρετο γιατί είναι μωρό. Αλλά η στερεά τροφή ανήκει σ’ αυτούς που είναι ενήλικες και σ’ αυτούς που λόγω εμπειρίας, έχουν τις αισθήσεις τους εξασκημένες ώστε να διακρίνουν το καλό από το κακό»
Η Έκδοση King James της Αγίας Γραφής
Προς Εβραίους : 5:13-14




Κεφάλαιο 1


Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ


Τα πάντα θα ξεθυμάνουν. Λοιπόν, το γάλα μας είναι επικίνδυνο, πάμε παρακάτω. Πρέπει να μείνουμε κλεισμένοι στο σπίτι για να μην μας έρθει στο κεφάλι κάποιο κεραμίδι; Όταν βγήκαν στο προσκήνιο οι τρελές αγελάδες, η λέξη που ταίριαζε απόλυτα ήταν «επιτέλους». Η ιστορία των τρελών αγελάδων δεν μεγαλοποιήθηκε από τον τύπο. Τουναντίον, σε πολλές περιπτώσεις, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Οι αγελάδες τρέφονται με άρρωστα πρόβατα, κοτόπουλα και άλλες αγελάδες (κρεατάλευρα). Αυτές οι αγελάδες σφα-γιάζονται, τυλίγονται σε πλαστική μεμβράνη, τιμολογούνται και διανέμονται από το τοπικό σας κατάστημα, ως ακίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία. Απ’ αυτές τις αγελάδες το 80% είναι μολυσμένες από τον βοοειδή ιό της λευχαιμίας και το 50% με τον βοοειδή ιό της ανοσοκαταστολής, ο οποίος είναι αντίστοι-χος του AIDS. Πίνουμε γάλα και τρώμε τυρί με λεμφοκύτες που είναι μολυσμένοι με το proviral DNA αυτών των ιών.
Είναι εύκολο να σκεφτούμε ότι αυτές οι σημαντικές πληροφορίες θα σβήσουν μόλις κοπάσει η δημοσιότητα. Όμως ο κίνδυνος δεν θα εξαλειφθεί. Έχουν διεξαχθεί πολλές μελέτες που αναφέρουν ότι αυτές οι ασθένειες μπορούν κάλλιστα να επηρεάσουν τον 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου