Το blog αυτό υποστηρίζει το e-shop της εταιρείας μας www.biocretanlife.com .Μπορείτε να αγοράσετε τα προϊόντα μας με αντικαταβολή ή με τραπεζική κατάθεση .
Το ναυάγιο του Τιτανικού του
1912, μας έδειξε με το πιο δραματικό παράδειγμα τις επιπτώσεις του κρύου νερού
στον άνθρωπο. Λόγω έλλειψης κατάλληλης ενδυμασίας, σωσίβιων και κατάλληλων
γνώσεων επιβίωσης στη θάλασσα, κανείς από τους 1489 ανθρώπους που
βρέθηκαν στα παγωμένα νερά Ατλαντικού δεν
κατάφερε να επιβιώσει, όταν μετά από 1 ώρα και 50 λεπτά από το ναυάγιο
κατέφθασε το πρώτο πλοίο. Να σημειώσουμε ότι σχεδόν όλοι οι άνθρωποι που
βρέθηκαν στις σωσίβιες λέμβους σώθηκαν.
Κατά την διάρκεια του Β’ παγκόσμιου πόλεμου,
μόνο το ναυτικό του Ηνωμένου βασιλείου έχασε 45.000 άντρες στη θάλασσα, εκ των
οποίων περίπου οι 30.000 πνίγηκαν η πέθαναν από υποθερμία.
Όπως όλοι μας γνωρίζουμε, η φυσιολογική θερμοκρασία του σώματος είναι
περίπου 37 βαθμοί Κελσίου. Όταν η θερμοκρασία πέσει στους 35 βαθμούς τότε
έχουμε υποθερμία.
Η υποθερμία έχει σταθεί η αιτία να χάσουν χιλιάδες άνθρωποι τη ζωή τους στη θάλασσα και παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους
κινδύνους σε περίπτωση ναυαγίου.
Σχεδόν στα περισσότερα μέρη του κόσμου η επιβίωση του ανθρώπου χωρίς
ρούχα είναι αδύνατη. Τα ρούχα από μόνα τους δεν ζεσταίνουν το ανθρώπινο σώμα.
Το ίδιο το σώμα με την θερμότητα που εκπέμπει ζεσταίνει τον αέρα ο οποίος
εγκλωβίζεται μεταξύ του σώματος και του ρούχου. Στην ουσία δηλαδή λειτουργεί ως «μόνωση» στο σώμα μας. Αν δεν υπάρχει η «μόνωση»
αυτή, το ανθρώπινο σώμα μοιραία χάνει την θερμοκρασία του.
Όπως προαναφέραμε, η υποθερμία παραμένει από τους σημαντικότερους κινδύνους
για την επιβίωση του ανθρώπου στη θάλασσα. Ο ρυθμός μείωσης της θερμοκρασίας στο ανθρώπινο σώμα εξαρτάτε από τους εξής παράγοντες:
1.Την θερμοκρασία της
θάλασσας και του αέρα.
2.Την ταχύτητα του
ανέμου.
3.Την κατάσταση της
θάλασσας.
4.Τον χρόνο παραμονής
μέσα στο νερό.
5.Την ενδυμασία.
6.Τον τύπο σώματος του
ανθρώπου που βρίσκεται μέσα στο νερό.
7.Την κατάσταση της
ψυχολογίας και υγείας του ανθρώπου.
8.Το ποσοστό αλκοόλ και
ναρκωτικών ουσιών στο σώμα .
9.Ο βαθμός εκπαίδευσης
για επιβίωση στη θάλασσα.
Ο χρόνος βύθισης ενός πλοίου μπορεί να
είναι λιγότερο από 15 λεπτά, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να γνωρίζουμε
μερικά σημαντικά πράγματα εκ των προτέρων, γιατί όπως καταλαβαίνουμε, ο
συγκεκριμένος χρόνος είναι ελάχιστος ώστε να αντιδράσουμε χωρίς να έχουμε
κάποιο συγκεκριμένο πλάνο στο μυαλό μας.
Μερικά
σημαντικά πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζουμε και να θυμόμαστε είναι:
1.Φορέστε όσα
περισσότερα ζεστά ρούχα μπορείτε και σιγουρευτείτε ότι
υπάρχει κάλυψη στα χέρια σας, στο κεφάλι σας, στο λαιμό σας, στο πρόσωπο σας
και στα πόδια σας.
2.Αν υπάρχει στολή
εμβαπτίσεως (Immersion suit) φορέστε την επάνω από τα ρούχα σας.
3.Αν η στολή εμβαπτίσεως
δεν παρέχει πλευστότητα, τότε φορέστε το σωσίβιο επάνω
από αυτήν. Λάβετε υπόψη σας ότι μόλις το ανθρώπινο σώμα βρεθεί στο παγωμένο
νερό, δεν θα μπορείτε να κουνήσετε τα δάκτυλά σας. Το σωσίβιο είναι το
σημαντικότερο, ακόμα και για τους καλύτερους κολυμβητές του κόσμου.
4.Αν ο χρόνος το
επιτρέπει, όλα
τα άτομα θα πρέπει, πριν επιβιβαστούν στη σωσίβια λέμβο ή αμέσως μετά την
επιβίβαση σε αυτήν, να πάρουν δραμαμίνη. Θα πρέπει να
γνωρίζουμε ότι ο εμετός, όπου ενδεχομένως σε κάποιον μπορεί συμβεί λόγω της
ζαλάδας, αποβάλλει υγρά από το σώμα μας, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να
είμαστε περισσότερο ευάλωτοι στην υποθερμία.
5.Αποφύγετε να πέσετε
στο νερό.
Μπείτε στη σωσίβια λέμβο και κατεβείτε με αυτήν (επίσης επικίνδυνο) ή
επιβιβαστείτε με την ανεμόσκαλα. Αν δεν μπορείτε και με την ανεμόσκαλα
προσπαθήστε να κατεβείτε με ένα σχοινί ή με μία μάνικα. Το να βρεθείτε στο νερό
θα πρέπει να είναι η τελευταία επιλογή που θα έχετε στο μυαλό σας.
6.Μείνετε όσο
περισσότερο γίνεται έξω από το νερό! Αν όμως δεν υπάρχει άλλη επιλογή,
προσπαθήστε να αποφύγετε την απευθείας και ξαφνική κατάδυση μέσα σε αυτό. Η
απότομη κατάδυση μέσα στο νερό μπορεί να προκαλέσει αιφνίδιο θάνατο ή να
αυξήσει τους ρυθμούς τις αναπνοή σας, κάτι που μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα
την κατάποση νερού.
7.Αν σε περίπτωση τελικά
βρεθείτε στη θάλασσα, προσπαθήστε να εντοπίσετε κάποια σωσίβια λέμβο,
σωσίβια σχεδία ή οποιοδήποτε αντικείμενο που επιπλέει και ανεβείτε επάνω. Έχετε
υπόψη σας ότι μέσα στο κρύο νερό θα αντιμετωπίσετε αρκετό και βίαιο πόνο στο
σώμα σας. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτή η αντίδραση του σώματος είναι απόλυτα
φυσιολογική, οπότε προσπαθήστε να μην πανικοβληθείτε. Παρόλα αυτά θα πρέπει να
προσπαθήσετε να αντιδράσετε γρήγορα προτού χάσετε τον έλεγχο των χεριών σας (
π.χ. Ανάψτε το φωτάκι και εντοπίστε την σφυρίχτρα).
8.Όταν βρεθείτε μέσα στη
θάλασσα αποφύγετε να κάνετε κινήσεις και να κολυμπάτε άσκοπα, εκτός αν
εντοπίσετε κάποιο αντικείμενο που επιπλέει ή κάποια σωσίβια λέμβο και σχεδία.
Παρόλο που πολλοί από εμάς μπορεί να νομίζουμε ότι με το να κινούμαστε θα
ζεσταθούμε, στην πραγματικότητα με την κίνηση έχουμε απώλεια θερμότητας η οποία
αποθηκεύετε στον αέρα μεταξύ του σώματος και των ρούχων μας και άρα πτώση της
θερμοκρασίας. Όταν κουνάμε τα χέρια και τα πόδια μας, στέλνουμε ζεστό αίμα σε
αυτά, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε απώλεια θερμότητας από το υπόλοιπο σώμα μας.
Μείνετε ήρεμοι και ακίνητοι βρίσκοντας μία θέση η οποία θα σας επιτρέπει να μην
πνιγείτε.
9.Η στάση του σώματος που θα έχουμε
επίσης έχει μεγάλη σημασία. Κρατήστε τα πόδια και τους αγκώνες σας όσο ποιο
κοντά γίνετε στο σώμα σας. Προσπαθήστε να έχετε το κεφάλι και τον λαιμό σας έξω
από το νερό.
Προσπαθήστε
να έχετε θετική σκέψη για την διάσωση σας. Σε καμία των περιπτώσεων μην χάσετε
την ψυχραιμία σας. Άλλωστε μιλάμε για την ίδια μας την ζωή, όποτε θα πρέπει να
κάνουμε τα πάντα για να επιβιώσουμε!
Για παρατηρήσεις που έχετε να κάνετε για το παραπάνω θέμα ή για προτάσεις,
περιμένουμε τα σχόλια σας στο e.nautilia@gmail.com ή στα σχόλια του άρθρου.
Η εταιρεία μας συμπληρώνοντας την συλλογή των προϊόντων για το 2015 λανσάρει άμεσα 4 προϊόντα με κοινό χαρακτηριστικό το λάδι ελιάς. Πρόκειται για 4 σαπουνάκια των 100 γρ. Το φετινό ελαιόλαδο θα αντικαταστήσει το παλαιό στους αποθηκευτικούς μας χώρους. Το παλαιό δρομολογήθηκε ήδη για την παραγωγή σαπουνιού . Ετσι κυκλοφορήσαμε τα 4 πρώτα σαπούνια της σειράς 4body series. Είναι φτιαγμένα με τον παραδοσιακό Κρητικό τρόπο προσθέτοντας την τεχνολογία των ειδικών καλουπιών μονάχα. Τα παραδοσιακά αυτά αγνά σαπούνια από βιολογικό λάδι ελιάς μπορείτε να τα βρείτε στα σημεία λιανικής πώλησης των προιόντων μας καθώς και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.
Είναι έτοιμοι για κυκλοφορία οι νέοι μας κωδικοί προϊόντων
σε ατομικές συσκευασίες της σειράς 4me.
Τώρα ο κάθε ένας μπορεί να έχει το νέκταρ χαρουπιού σε ατομική συσκευασία για να το απολαμβάνει και ταυτόχρονα να του προσθέτει υγεία και μακροζωϊα . Αποκλειστικά από την BioCretan Life.
Το Κρητικό Χαρούπι στα καλλίτερά του. Άρχισε να παίρνει αξία ένα παρατημένο για πολλά χρόνια προϊόν. Το Κρητικό Χαρούπι είναι ένα από τα προϊόντα που αποτελούν τον χρυσό της Κρητικής γης. Το απογοητευτικό είναι ότι πολύς κόσμος δεν έχει καταλάβει την αξία της Χαρουπιάς και την κάνει καυσόξυλα. Μάλιστα κυκλοφορούν πολλοί παράνομοι ξυλοκόποι που πηγαίνουν και κόβουν μεγάλα δένδρα από χαρουπιές και τα πωλούν στην μαύρη αγορά. Είναι δουλειά της αστυνομίας να βάλει μια τάξη σε αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο. Πρέπει να διαφυλάξουμε την κληρονομιά που μας άφησαν οι προπάτορές μας, που στην περίοδο της κατοχής είχαν το χαρούπι σαν σοκολάτα αλλά και σαν τροφή.
Για πολλά χρόνια το εμπόριο χαρουπιού είχε να κάνει κυρίως με ζωοτροφές και πολύ ελάχιστο σε προϊόντα ανθρώπινης διατροφής. Η εταιρεία μας και οι συνεργάτες της έχουν πιστέψει και επενδύσει στην παραγωγή προϊόντων με βάση το Χαρούπι. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα λανσάρουμε και θα κυκλοφορήσουμε στην αγορά 3 σειρές προϊόντων. Σε κάθε σειρά θα συμπεριλαμβάνονται προϊόντα Χαρουπιού.
Η εταιρεία μας πάντα ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις στην Ελλάδα, λανσάρει τις αμέσως επόμενες μέρες μια νέα σειρά προϊόντων με την ονομασία. "Για μένα" " For me" , (4me).
Η σειρά έχει σαν στόχο την ατομική συσκευασία σε προϊόντα Χαρουπιού και Αλόης.
Ξεκινάει με την ατομική συσκευασία σε μορφή stick 15 gr που είναι και μια ενδεικνυόμενη δόση για τον χυμό της Αλόης και του Χαρουπόμελου, σε σακουλάκι με τζαμάκι των 21 stics.
Παρακάτω φαίνονται μεμονομένα τα sticks πριν συσκευαστούν σε σακουλάκι.
Η χρήση μπορεί να είναι οικιακή , για άτομα που καθυστερούν να καταναλώσουν το μπουκάλι με τον χυμό της Αλόης και παρά το ότι το έχουν στο ψυγείο , έχει μετά το άνοιγμά του πολύ μικρό χρόνο ζωής.
Για καφετέριες σαν συμπληρωματικά σε φυσικούς χυμούς , παγωτά, τσάγια. Για ξενοδοχεία για το πρωϊνό.
Και για πολλές άλλες περιπτώσεις, όπως σαλάτες , γαρνιρίσματα πιάτων κ.λ.
Για τις ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία του Χαρουπόμελου και της Αλόης μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ: http://biocretanlife.blogspot.gr/p/aloe-vera.html
Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε νέες πρακτικές γεύσεις με στόχο την ευεξία και την μακροζωία.
Ο αέρας μας ενώνει με την ζωή, και ό καθαρός αέρας με
την υγεία. Για να είσαι υγιείς , θα πρέπει έναντι οποιασδήποτε θυσίας να ζεις
μακριά από εστίες μόλυνσης του αέρα (εργοστάσια, αυτοκινητόδρομους, λατομεία).
Ένα τεράστιο πρόβλημα είναι το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία του
πληθυσμού , όχι μόνο δεν αποφεύγει να ζει μακριά από τις εστίες μόλυνσης, αλλά
εισάγει μέσα του μια από τις πιο επικίνδυνες και πιο θανατηφόρες εστία μόλυνσης
του σύγχρονου κόσμου. Τον θανατηφόρο καπνό του τσιγάρου, κάνοντας τα πνευμόνια
του καπνοδόχο της ανελέητης εξάρτησης . Εκτός από την ποιότητα του αέρα, για να είσαι
υγιής θα πρέπει να αναπνέεις και την κατάλληλη ποσότητα. Δυστυχώς οι
περισσότεροι άνθρωποι .......................................................................................................................................................................................
Μετά τον αέρα, η επόμενη κατά σειρά ανάγκη σου είναι αυτή
του νερού. Με το νερό το σώμα σου παρασκευάζει το αίμα, τα γαστρικά
υγρά, το σάλιο, τον ιδρώτα , τα ούρα κ.λ. Κάθε εκπνοή σου περιέχει νερό επίσης.
Για να καλύψεις καθημερινά αυτές τις ανάγκες , πρέπει να παίρνεις 8-10 ποτήρια
νερό. Η έλλειψη του νερού μπορεί να προκαλέσει, βλάβες στο συκώτι , στα νεφρά,
στην καρδιά, δημιουργεί νευρασθένειες , όπως δυσκοιλιότητα και πολλές άλλες.
Όμως από πού μπορούμε να παίρνουμε καλό νερό. Η έρευνά μου έχει δείξει ότι , το
νερό του δικτύου είναι καλό , γιατί κουβαλάει εκτός από το καρκινογενές χλώριο
(εύκολη , φτηνή λύση για την αποστείρωση του πόσιμου νερού) , βαρέα μέταλλα, από τις ενώσεις των σωληνώσεων
, αλλά και από τις ίδιες τις σωληνώσεις ( ψευδάργυρο, μόλυβδο κ.λ). Τα
εμφιαλωμένα νερά δεν είναι κατάλληλα γιατί, δεν διατηρούνται κατά την μεταφορά
και την αποθήκευση στην προτεινόμενη από τους ειδικούς θερμοκρασία (18 βαθμοί)
, με συνέπεια να προσλαμβάνεται το βινιλοχλωρίδιο από τις πλαστικές
συσκευασίες. Επίσης έχει ημερομηνία λήξης που σημαίνει ότι δεν οξυγονώνεται
(πάρα πολλές φορές έχουμε ακούσει για μεγάλες παρτίδες εμφιαλωμένων νερών που
αποσύρονται από την αγορά λόγω αλλοίωσης. Ο μοναδικός ενδεικνυόμενος τρόπος για τον καθαρισμό του νερού είναι , το
φιλτράρισμα .....................................................................................................................................................................................νερό.
Φυσική τροφή είναι εκείνη που παράγει και συσκευάζει
αποκλειστικά η φύση. Είναι αυτούσια ανεπεξέργαστη, αδηλητηρίαστη,
αμαγείρευτη(ζωντανή) και προορίζεται για την διατροφή του ανθρώπου σύμφωνα με
τους νόμους της φύσης. Σύμφωνα με τον παραπάνω ορισμό σαν φυσικές τροφές μπορούμε
να ορίσουμε , όλα τα φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, τα λαχανικά, τους βολβούς
των λαχανικών, τα όσπρια, τα δημητριακά, τα μανιτάρια, τα βότανα, τις ρίζες και
τα φύκια. Οι κατηγορίες αυτές των τροφών συμπεριλαμβάνουν χιλιάδες είδη που
μπορούν να καλύψουν κάθε ανθρώπινη ανάγκη και επιθυμία. Αντίθετα αφύσικες τροφές είναι εκείνες που
δεν τρώγονται αυτούσιες, που χρειάζονται επεξεργασία, μαγείρεμα και δεν
προσδιορίζονται σαν τροφή του ανθρώπου. Τέτοιες τροφές είναι όλες οι
ζωικές τροφές όπως το κρέας, τα ψάρια,
τα γάλατα των άλλων ζώων, και όλα τα όλα τα παράγωγα αυτών. (Ότι κινείται,
σέρνεται, πετάει, κολυμπάει).
Οι ασθένειες προκαλούνται από την βρώση μαγειρεμένων
,αφύσικών τροφών , όπως τα κρέατα (πτώματα ζώων) , αλλαντικά, τυριά, γάλατα,
κ.α.. Κατά την εισαγωγή αυτών των τροφών στον οργανισμό μας , δημιουργείται στο
στομάχι και στα έντερά μας ένα βούρκο
μέσα στο οποίο αναπτύσσονται πολλά παθογόνα παράσιτα (μικρόβια, βακτήρια,
σκουλήκια, ορατά ή αόρατα0, που τρέφονται από αυτό το βούρκο. Το βούρκο αυτό κατόπιν,
γίνεται ένα τοξινωμένο και ανθυγιεινό
αίμα που μέσω των αρτηριών μεταφέρεται και τρέφει όλα τα κύτταρα και τα όργανα
του οργανισμού μας. Η αφύσικη αυτή και ανθυγιεινή διατροφή των κυττάρων και
οργάνων του σώματός μας, προκαλεί στα όργανα (εγκέφαλο, καρδιά, συκώτι, νεφρά,
πνευμόνια) όλων των ειδών τις ασθένειες, σωματικές και ψυχικές.
Η θεραπεία όλων αυτών των ασθενειών επιτυγχάνεται, όταν ξεριζώσουμε την αιτία του
προβλήματος και όχι το αποτέλεσμα. Δηλαδή αντικαθιστώντας την αφύσικη ,
μαγειρεμένη, ανθυγιεινή διατροφή , με την φυσική και υγιεινή.
Τι τροφές είμαστε λοιπόν πλασμένοι από τη φύση μας να
τρώμε; Απάντηση σε αυτό το ερώτημα , δίνει η κατασκευή του σώματός μας. Τα
σαρκοφάγα ζώα έχουν τις εξής σημαντικές διαφορές από τον και τα άλλα φυτοφάγα ζώα. 1. Έχουν δυνατούς
αιχμηρούς κυνόδοντες και πανίσχυρα νύχια για να σκίζουν τις σάρκες των ζώων που
τρώνε. 2. Το μήκος του εντέρου τους είναι το 1/3 του εντέρου των φυτοφάγων ζώων
για να αποβάλουν γρήγορα τις τοξίνες των πτωμάτων των άλλων ζώων που τρώνε. 3.
Το συκώτι τους εκκρίνει 15 φορές ισχυρότερα γαστρικά υγρά από το συκώτι του
ανθρώπου, καθώς και ειδικά ένζυμα, για να εξουδετερώνουν το ουρικό οξύ που
παράγουν οι σάρκες των άλλων ζώων και για να χωνεύουν τα οστά τους. 4. Το
σαγόνι τους κινείται μόνο καθέτως, δεν μασάνε τις τροφές αλλά τις καταπίνουν
και πίνουν νερό με τη γλώσσα. 5. Τα σαρκοφάγα σκοτώνουν, πίνουν το αίμα και
τρώνε με ευχαρίστηση ζωντανά τα άλλα ζώα. Οι περισσότεροι άνθρωποι , αν ήταν
υποχρεωμένοι να σκοτώσουν οι ίδιοι τα ζώα που τρώνε , δεν θα τρώγανε ποτέ
κρέας, γιατί τους είναι αδύνατον να σφάξουν, να βλέπουν αίματα και να
σπαρταρούν στα χέρια τους τα αποκεφαλισμένα ζώα.
Οι διαφορές αυτές αποδεικνύουν ότι, οι άνθρωποι δεν είμαστε σαρκοφάγοι, αλλά
φρουτο-καρπο-χορτοφάγοι. Η διατροφική πυραμίδα της φυσικής διατροφής είναι ως
εξής. Στην βάση βρίσκονται να φρούτα και τα αποξηραμένα φρούτα, ποιο πάνω
βρίσκονται τα χόρτα και τα λαχανικά και στην κορυφή βρίσκονται οι ξηροί καρποί
, τα δημητριακά και τα όσπρια.
Με ποιες τροφές μπορούμε τώρα να αντικαταστήσουμε τα
κρέατα, ψάρια,, γάλατα, τυριά, ψωμιά, γλυκά ζαχαροπλαστείου; Τα παντός είδους κρέατα , τα αντικαταστούμε με
μουσκεμένα όσπρια, και δημητριακά που έχουν μεταβληθεί σε φύτρα και από τους
ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα καρύδια, φιστίκια) . Τα ψάρια και όλα τα θαλασσινά τα αντικαθιστούμε με σαλάτες, καρότα,
μανιτάρια, αβοκάντο κ.α. Το γάλα και τα
προϊόντα του , με χυμούς φρούτων, λαχανικών, και διάφορα φυτικά γάλατα (
από αμύγδαλα, κουκουνάρι, ηλιόσπορο,
κ.α. ) Τα φυτικά γάλατα είναι εξαιρετική τροφή για μικρούς και μεγάλους.
Περιέχουν 50% λάδι φυσικό, άθερμο , ανεπεξέργαστο, άφθονα μέταλλα και
βιταμίνες. Παρασκευάζονται ως εξής: Μουσκεύουμε για 12-36 ώρες το είδος του
ξηρού καρπού που θέλουμε να μετατρέψουμε σε γάλα και κατόπιν τα πολτοποιούμε
στο μίξερ με την προσθήκη νερού 1/3 . Τι λες τώρα; Τι είναι προτιμότερο για
σένα και τα παιδιά σου, το φυτικό γάλα ή το γάλα των αρρώστων ζώων με τις τόσες
πολλές παρενέργειες; ( Βλέπε βιβλίο ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ, Δρ. Μουρούτης ή
βρες τα αντίστοιχα βίντεο στο youtube).
Σου παραθέτω εδώ μερικές συνταγές φυσικής υγιεινής
διατροφής, που πιστεύω να σε βοηθήσουν στην αλλαγή που αυτή τη στιγμή ξεκινάς ,
δεσμευόμενος να φτάσεις μέχρι το τέλος χωρίς να τα παρατήσεις.............................................................................................................................................................................George21.
Το βιβλίο "Δέσμευση ή Παραίτηση" εκδίδεται τις επόμενες ημέρες.
ΚΡΙΤΙΚΕΣ
1.Το βιβλίο ΔΕΣΜΕΥΣΗ Ή ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του Γιώργου Αλέξη, δίνει στον αναγνώστη τη δυνατότητα να αρχίσει την εσωτερική αναζήτηση και διαδρομή μέσα του. Ακολουθεί ένα τρόπο , με παραδείγματα και εμπειρία άλλων συγγραφέων –ηγετών, καθώς και προσωπικές του εμπειρίες. Κάνει έτσι απλή την απόφαση για αλλαγή, δίνοντας μια δυνατή πίστη στον καθένα, ότι μπορεί να κάνει το ακατόρθωτο, αρκεί να μην παραιτηθεί από το όνειρο και τον στόχο του. ( Σάκης Κατζακόλης-Σχολικός σύμβουλος Β΄/θμιας εκπαίδευσης, συγγραφέας).
2. " Ένα βιβλίο επίκαιρο και καλά τεκμηριωμένο, ενσωματώνει τη γνώση και την προσωπική εμπειρία του συγγραφέα, παραθέτοντας παραδείγματα και άλλων, επιτυχημένων ανθρώπων. Με ευχάριστο τρόπο, μεταδίδει το μήνυμα της ανάγκης για εσωτερική αναζήτηση και καθοδηγεί τον αναγνώστη στην αντιμετώπιση των προκλήσεων, στο ξεπέρασμα των φόβων του και στις απαραίτητες αλλαγές προκειμένου να βαδίσει με πίστη στο δρόμο της πραγματοποίησης του ονείρου του". Λήδα Ζαμπετάκη, εκπαιδευτικός (Σχολικός σύμβουλος Β΄/θμιας εκπαίδευσης).
3. Αυτά που έχουμε κάνει ανήκουν στο παρελθόν (που δεν μπορούμε πια να αλλάξουμε) και το μέλλον μας είναι αυτό που χτίζουμε σήμερα. Ο συγγραφέας του βιβλίου αυτού επισημαίνει ότι το σήμερα είναι στα χέρια μας και ότι όλοι μπορούμε να κάνουμε μια καινούρια αρχή. Αρκεί να το θέλουμε πραγματικά. Ποτέ δεν είναι πολύ αργά και τα πράγματα ποτέ δεν έχουν πάει πολύ μακριά. Το βιβλίο αυτό θα μας βοηθήσει να σπάσουμε τα δεσμά του ίδιου του εαυτού μας, να χαράξουμε μια καινούργια πορεία και επιτέλους να ξεφύγουμε σε ένα καλύτερο μέλλον.
Δημήτριος Τηλαβερίδης, εκπαιδευτικός ( Σχολικός Σύμβουλος Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης)
Διαβάστε και δείτε παρακάτω σε βίντεο την διάλεξη του
Δρ. Κων/νου Μουρούτη "Όλη η Αλήθεια για το Γάλα"
Πίνετε γάλα; Απ ότι φαίνεται σχεδόν όλος
ο κόσμος πίνει.
Στο
κάτω-κάτω, όλοι γνωρίζουν ότι, θα πρέπει
να πίνουν γάλα
για
είναι υγιείς, να παίρνουν ασβέστιο, έτσι δεν
είναι; Χμ ! Όχι
απαραίτητα…Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι η τέλεια τροφή της φύσης αλλά, μόνο αν είστε μοσχάρι.
Αν ακούγεται
συγκλονιστικό, είναι επειδή πολύ λίγοι άνθρωποι είναι
διατεθειμένοι
να πουν την αλήθεια για τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Στην
πραγματικότητα, επικρίνοντας το γάλα, ειδικά στην Αμερική είναι
σαν να επιτίθεσαι στη μητρότητα, τη μηλόπιτα, ή το μπέιζμπολ.
Με βάση την έρευνα και την ιατρική εμπειρία των, Dr. Peter Dingle,
Dr Mark Hyman και Dr. Kevin Woodford, η Gabriela Segura, τα
στοιχεία για τις παρενέργειες στην ανθρώπινη υγεία από την κατανάλωση
γαλακτοκομικών,
είναι
συγκλονιστικά. Όλη η αλήθεια για το γάλα
Όσα αφορούν την υγεία σας και ίσως δεν ακούσετε από τον γιατρό σας...
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πειστεί ότι πρέπει να πίνουν γάλα γιατί
ειναι η "τέλεια" τροφή,
προκειμένουν
να είναι υγιείς.Η ανθρωπότητα έχει μετατρέψει τις αγελάδες σε ένα μοντέρνο
εργοστάσιο, μία
αέναη μηχανή
που παράγει γάλα. Σήμερα πίνουμε μη φυσικό γάλα, προερχόμενο από εκτρεφόμενες αγελάδες, γενετικά μεταλλαγμένες με τεχνητή γονιμοποίηση. Κάθε γουλιά γάλα περιέχει ισχυρές αυξητικές ορμόνες όπως οι IGF I και IGF II, λίπη και χοληστερίνη, άλλες 59 ενεργές ορμόνες, αλλεργιογόνα, ζιζανιοκτόνα, μικροβιοκτόνα, διοξίνη, αίμα, νεκρά λευκά αιμοσφαίρια, πάνω από 52 ισχυρά αντιβιωτικά, βακτήρια και ιούς.
Σε αυτό το βιβλίο, ο Κωνσταντίνος Μουρούτης ερευνά βαθιά για να εφοδιάσει το
κοινό με σύγχρονες διεξοδικές
έρευνες αυτών των θεμάτων και όχι μόνο. Επιπλέον, προωθεί έναν εναλλακτικό
τρόπο ζωής,
παρουσιάζοντας
με απλό αλλά επιστημονικό τρόπο κάποιους σημαντικούς κανόνες υγείας, οι οποίοι
συμβάλλουν στην πρόληψη
αλλά και τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών.
Μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο άμεσα από το blog μας στο τηλέφωνο 6944382074
.ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΟΥΡΟΥΤΗ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ 2008
"ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ"
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα – συμπεριλαμβανομένων όλων των παραγώγων γάλακτος,
το γάλα, το τυρί,
το γιαούρτι, το κεφίρ, το παγωτό, κ.λπ. – έχουν σχέση με όλα τα είδη των ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων, των αυτοάνοσων νοσημάτων,
του
καρκίνου, των αλλεργιών, του άσθματος, των
παθήσεων του πεπτικού συστήματος, των προβλημάτων του θυρεοειδούς, των
νευρολογικών
ασθενειών, κλπ. Ο κατάλογος δεν έχει τέλος..
Αυτό φυσικά, έρχεται σε αντίθεση με τις ανανεωμένες συμβουλές του Αμερικάνικου
Υπουργείου
Γεωργίας (USDA), το οποίο συνιστά να πίνουμε 3 ποτήρια γάλα την ημέρα. Τι το κακό
μ’ αυτό;
Καταρχήν, πρόκειται για μία σύσταση
η οποία δεν βασίζεται αυστηρά στην επιστήμη. Επίσης, κάποιοι από τους «ειδικούς»
οι οποίοι
συνέβαλαν στη δημιουργία της διατροφικής πυραμίδας εργάζονται για την βιομηχανία
γάλακτος,
πράγμα που σημαίνει ότι, δεν
είναι και η πιο αμερόληπτη ομάδα ανθρώπων… Ας δούμε τα στοιχεία πιο αναλυτικά.
Τα στοιχεία
για τις
αρνητικές επιπτώσεις των γαλακτοκομικών προϊόντων στην υγεία του ανθρώπου,
εδώ και μερικές
δεκαετίες, αυξάνονται σταθερά.
Οι παρενέργειες ξεκινάνε από, απλούς κολικούς του εντέρου και φτάνουν μέχρι και καρκίνο: Το γάλα
συνδέεται με πολλές πεπτικές διαταραχές, την κακή υγεία του εντέρου, τροφικές
δυσανεξίες και
αλλεργίες.
Πολλά παιδιά αναπτύσσουν δυσανεξία στο γάλα που, αν μη τι άλλο, προκαλεί
υπερπαραγωγή των
βλεννογόνων
και ρινική καταρροή. Ακόμη χειρότερα, αυτή η δυσανεξία, μπορεί να προκαλέσει
σοβαρά
αλλεργικά
συμπτώματα. Αυτό συχνά συνδέεται με τον αρνητικό αντίκτυπο των γαλακτοκομικών
προϊόντων
στο έντερο.
Επίσης, δημιουργούνται κολικοί σε πολλά βρέφη από τη στιγμή που λαμβάνουν
γαλακτοκομικά
προϊόντα. Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι μια «κατάσταση» κατά την οποία το σώμα δεν μπορεί να χωνέψει το σάκχαρο αποτελεσματικά (ή καθόλου) και, που οδηγεί στην κακή υγεία του εντέρου, τους
υπερβολικούς βλεννογόνους, τα οξέα και την παραγωγή αερίων καθώς και, ποικίλου
βαθμού
κοιλιακή δυσφορία. Άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη βιώνουν επίσης, μειωμένη
απορρόφηση στο
γαστρεντερικό τους σύστημα. Περίπου το 75% του παγκόσμιου πληθυσμού (κυρίως στις ανατολικές χώρες όπως
η Κίνα, η Ινδία,
η Αφρική
και σε μειονοτικούς πληθυσμούς, όπως η αυστραλιανοί αυτόχθονες και οι ιθαγενείς
της Αμερικής) έχουν ένα επίπεδο δυσανεξίας στη λακτόζη και είναι πλέον γενικά αποδεκτό ότι αυτή η κατάσταση
είναι
στην
πραγματικότητα ο κανόνας για το ανθρώπινο είδος. Είναι πιο διαδεδομένη στους Ασιάτες
(περίπου
85%) και
τους Αφροαμερικανούς (περίπου 50%) σε σχέση με τους Καυκάσιους (περίπου 10%).
Πρέπει να
επισημανθεί ότι. η αδυναμία αφομοίωσης της λακτόζηςαυξάνεται από την παστερίωση η οποία καταστρέφει όλα τα φυσικά ένζυμα που υπάρχουν στο γάλα τα οποία θα έπρεπε κανονικά να βοηθούνε
στην πέψη του γάλακτος.
Η τροφική αλλεργία είναι μια ανώμαλη ανοσολογική αντίδραση, η οποία οφείλεται στην
ευαισθησία σε ένα
τρόφιμο ή σε κάποιο συστατικό του τροφίμου. Αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας,
ιδιαίτερα στις
βιομηχανικές χώρες όπου έχει εκτιμηθεί ότι επηρεάζει περίπου το 1% έως 2% του ενήλικου
πληθυσμού και
έως το 8% των παιδιών ηλικίας κάτω των τριών.
Όσον αφορά τα στατιστικά στοιχεία, η αλλεργία στο γάλα της αγελάδας μπορεί να θεωρηθεί
σαν μία από τις
πιο κοινές τροφικές αλλεργίες, ιδίως κατά την παιδική ηλικία, με συχνότητα εμφάνισης 2% έως
3% κατά τα
πρώτα χρόνια της ζωής. Εάν αναπτυχθεί μια αλλεργική αντίδραση, δεν οφείλεται πάντα στις
διατροφικές
συνήθειες του βρέφους. Ένα μωρό μπορεί να εκτεθεί σε πρωτεΐνες που προκαλούν αλλεργική
αντίδραση.
Το μητρικό γάλα από μητέρες που έχουν καταναλώσει προϊόντα που περιέχουν αγελαδινό γάλα,
μπορεί να
είναι άλλη μία απειλή για την ανάπτυξη της αλλεργίας στο αγελαδινό γάλα, πράγμα που οφείλεται
στην
απορρόφηση των πρωτεϊνών της αγελάδας, τη διέλευσή τους μέσα από το βλεννογόνο του εντέρου
και την απελευθέρωσή τους στο ανθρώπινο γάλα. Η δραστικότητα των αντισωμάτων στην καζεΐνη
των βοοειδών καθώς
και για την καζεΐνη και τη λακτοσφαιρίνη, είναι ανιχνεύσιμη μόνο στα βρέφη που πίνουν γάλα από
το μπιμπερό
και όχι στα βρέφη τα οποία πίνουν αποκλειστικά μητρικό γάλα. (κάνε κλικ πάνω στα βιβλία για
να διαβάσεις
σχετικά και να τα αγοράσεις) Η Καζεΐνη:Η πρωτεΐνη Καζεΐνη που υπάρχει στα γαλακτοκομικά προϊόντα, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα , όπως η γλουτένη που υπάρχει σε κάποια δημητριακά όπως το σιτάρι. Μπορεί να προκαλέσει μια αυτοάνοση αντίδραση και / ή να μιμηθεί ενδορφίνες και να προκαλέσει μεταβολές στην αντίληψη, τη διάθεση και τη συμπεριφορά. Επειδή το γάλα είναι μία απαλή υγρή ουσία,
υπάρχουν άνθρωποι που το πίνουν σα νερό για να ξεδιψάσουν. Αυτό είναι μεγάλο λάθος καθώς,
η Καζεΐνη, βρίσκεται σε ποσοστό 80% μέσα στην πρωτεΐνη του
γάλακτος (3,2 – 3,5 πρωτεΐνες ανά 100gr γάλακτος) και δημιουργεί μία «μάζα» αμέσως μόλις
εισέρχεται στο
στομάχι, κάνοντας πολύ δύσκολη την πέψη. Επιπλέον, η Καζεΐνη στο γάλα είναι ομογενοποιημένη.
Ομογενοποίηση σημαίνει: Εξίσωση της περιεκτικότητας του γάλακτος σε λίπος με την ανάδευσή
του. Ο λόγος
για τον οποίο η ομογενοποίηση είναι κακή είναι επειδή, όταν το γάλα ανακατεύεται, εισχωρεί σ’ αυτό αέρας, μετατρέποντας το λίπος του γάλακτος σε οξειδωμένες λιπαρές ουσίες δηλαδή, λίπος σε προχωρημένο στάδιο οξείδωσης.
Ο μηχανισμός δράσης έχει να κάνει με μια αποτυχία ενός συγκεκριμένου ενζύμου που αποσυναρμολογεί
τη
γλουτένη και την καζεΐνη, μια διαδικασία της πέψης που είναι αναγκαία στο σώμα μας για την
απομάκρυνση
των θρεπτικών συστατικών αυτών των πρωτεϊνών. Λόγω της αποτυχίας αυτού του ενζύμου να
κάνει τη δουλειά
του, παραμένει ένα άπεπτο τμήμα των πρωτεϊνών που επιβιώνουν και στο ανοσοποιητικό
σύστημα αυτό το κομμάτι μοιάζει με ιό.
Στη συνέχεια, θεωρώντας ότι πρόκειται για ιό, το σώμα μας προκαλεί ανοσοποιητική άμυνα
αντίδρασης για την προστασία του οργανισμού μας από τον «εισβολέα». Επειδή αυτό το κομμάτι
γλουτένης ή καζεΐνης είναι
παρόμοιο με διάφορες ασθένειες που προκαλούν οι ιοί, το σώμα μας θα δημιουργήσει μια σύνθετη
αντίδραση, μια αυτοάνοση αντίδραση, για την οποία υπάρχει η υποψία ότι παίζει ρόλο στην εμφάνιση διαβήτη τύπου 1, στη σκλήρυνση κατά πλάκας και στον αυτισμό. Πολύπλοκες ανοσολογικές αντιδράσεις,
δημιουργούν
βλάβες σε διαφορετικούς ιστούς σε διαφορετικούς ανθρώπους και έτσι το φάσμα των ασθενειών
ποικίλει. Επίσης, το αχώνευτο κομμάτι της γλουτένης ή καζεΐνης μοιάζει με ναρκωτικό όπως το όπιο,
το οποίο έχει σημαντική επίδραση στη συμπεριφορά και το μυαλό μας. Είναι ναρκωτικά στην κυριολεξία και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι είναι τόσο εθισμένοι, στα γαλακτοκομικά και τη γλουτένη. Ορμόνες και Αυξητικοί Παράγοντες: Πολλά από τα βιοενεργά συστατικά του γάλακτος, περιέχουν
ορμόνες και αυξητικούς παράγοντες. Το γάλα περιέχει περισσότερες από 50 ορμόνες και αυξητικούς παράγοντες. Η κατανάλωση του αγελαδινού γάλακτος μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές
ορμονικές αλλαγές και να διαταράξει
την ισορροπία της ινσουλίνης, των αυξητικών ορμονών και της ινσουλίνη-όπως αυξητικοί παράγοντες
(IGF) . Ο Παράγοντας Ανάπτυξης Ένα της ινσουλίνης, (IGF-1) έχει ως στόχο να βοηθήσει τα θηλάζοντα
μοσχάρια να αναπτυχθούν και να παράξουν νέο ιστό μέσα από τη γόνιμη αναπαραγωγή των κυττάρων.
Ωστόσο, όταν αυτή η ορμόνη εισάγεται στο ενήλικο ανθρώπινο σώμα, το οποίο πλέον δεν
αναπτύσσεται, τα κύτταρα μπορούν να ενθαρρυνθούν να αναπαραχθούν σε λάθος χρόνο ή τόπο, παρέχοντας τη βάση για την καρκινική ανάπτυξη. Το αγελαδινό και το ανθρώπινο γάλα, έχουν την
ίδια αλληλουχία αμινοξέων των
αυξητικών παραγόντων IGF και ως εκ τούτου , ο τύπος IGF της αγελάδας είναι ικανός να δεσμεύσει
τον τύπο IGF του ανθρώπου. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ αυτών
των επιπέδων ορμονών και των επίπεδων IGF σε αγόρια και κορίτσια που διανύουν την προεφηβεία
και, ως εκ τούτου τα εν λόγω επίπεδα
σχετίζονται θετικά με το αυξημένο ύψος.
Τα επίπεδα του IGF-1 στο γάλα, μπορεί να έχουν αυξηθεί σημαντικά με την αύξηση της παραγωγής
γάλακτος
ανά αγελάδα, από την αρχή της γεωργικής επανάστασης. Το πρόβλημα αυτό επιδεινώνεται στις ΗΠΑ,
όπου
μπορούν να προσθέσουν IGFs στις αγελάδες οι οποίες αρμέγονται για να αυξηθεί η παραγωγή γάλακτος.
Υπάρχει κάποια επιστημονική συζήτηση για το, κατά πόσον η ομογενοποίηση της ορμόνης, της
επιτρέπει να αφομοιωθεί και να φτάσει στο αίμα. Η υπερβολική κατανάλωση γάλακτος προκαλεί οστεοπόρωση Η μεγαλύτερη και πιο κοινή παρερμηνεία για το γάλα είναι ότι βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης.Δεδομένου ότι η περιεκτικότητα σε ασβέστιο στο σώμα μας μειώνεται με την ηλικία,
μας λένε να πίνουμε πολύ γάλα για την πρόληψη της οστεοπόρωσης. Αλλά αυτό είναι μεγάλο λάθος. Στην πραγματικότητα, η υπερβολική κατανάλωση γάλακτος προκαλεί οστεοπόρωση.
Είναι κοινή πεποίθηση ότι το ασβέστιο στο γάλα απορροφάται καλύτερα από ό, τι το ασβέστιο σε
άλλα τρόφιμα
όπως τα μικρά ψάρια, αλλά αυτό δεν είναι εντελώς αλήθεια. Η συγκέντρωση του ασβεστίου στο
αίμα του
ανθρώπου συνήθως καθορίζεται σε 90-10 mg. Ωστόσο, όταν πίνουμε γάλα, η συγκέντρωση ασβεστίου
στο αίμα
σας ανεβαίνει απότομα. Παρά το γεγονός ότι με την πρώτη ματιά, μπορεί να φαίνεται οτι έχει
απορροφηθεί
πολύ ασβέστιο, η αύξηση αυτή στο αίμα έχει το μειονέκτημά της. Όταν η συγκέντρωση του ασβεστίου στο αίμα αυξάνεται ξαφνικά, το σώμα προσπαθεί να επιστρέψει αυτό το μη φυσιολογικό επίπεδο πίσω στο φυσιολογικό με την έκκριση του ασβεστίου από τους νεφρούς μέσω των ούρων. Με άλλα λόγια, αν προσπαθήσουμε να πίνουμε γάλα για να πάρουμε το ασβέστιο, αυτό στην πραγματικότητα παράγει το ειρωνικό αποτέλεσμα της μείωσης του συνολικού επιπέδου του ασβεστίου στο σώμα σας. Και στις τέσσερις μεγάλες χώρες γαλακτοκομικών προϊόντων, Αμερική, Σουηδία,
Δανία και
Φινλανδία – όπου καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες γάλακτος σε καθημερινή βάση, υπάρχουν
πάρα πολλές περιπτώσεις καταγμάτων του ισχίου και της εμφάνισης οστεοπόρωσης.
Σε αντίθεση με αυτό, τα μικρά ψάρια και φύκια, με τα οποία οι Ιάπωνες τρέφονται επί χιλιάδες
χρόνια και
ια τα οποία αρχικά υπήρχε η άποψη ότι είχαν χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, περιέχουν
ασβέστιο που δεν απορροφάται γρήγορα και με αυτόν τον τρόπο αυξάνει το επίπεδο συγκέντρωσης
του ασβεστίου στο αίμα.
Επιπλέον, δεν υπήρξαν σχεδόν καθόλου περιπτώσεις οστεοπόρωσης στην Ιαπωνία όταν οι άνθρωποι
δεν
έπιναν γάλα. Ακόμη και τώρα, δεν ακούμε για πολλούς ανθρώπους που έχουν οστεοπόρωση και
οι οποίοι
δεν πίνουν γάλα σε τακτική βάση. Το σώμα μπορεί να απορροφήσει το απαραίτητο ασβέστιο και
τα Καρκίνος: Ο Παράγοντας Ανάπτυξης Ένα της Ινσουλίνης (IGF-1), έχει συνδεθεί με πολλές μορφές
καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του προστάτη και του καρκίνου του μαστού και, η
κατανάλωση αγελαδινού γάλακτος έχει έντονα συνδεθεί με την αύξηση του καρκίνου που εξαρτάται
από ορμόνες. Σε μια μεγάλη μελέτη,
μια μετά-ανάλυση, διαπιστώθηκε ότι η υψηλή κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων και ασβεστίου
συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι, άντρες με υψηλότερη κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων είχαν
περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη από τους άνδρες οι οποίοι
κατανάλωναν
μικρότερες ποσότητες. Αναλύσεις Δόσης-Απόκρισης, έδειξαν ότι η πρόσληψη γαλακτοκομικών
προϊόντων
ασβεστίου σχετίζεται θετικά με τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη. Αυτό σημαίνει ότι, όσο
περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα καταναλώνονται, τόσο υψηλότερες είναι οι πιθανότητες
για καρκίνο του προστάτη.
Μια μελέτη διαπίστωσε 5,1 φορές υψηλότερο κίνδυνο προηγμένου σταδίου καρκίνου του προστάτη,
ενώ σε
άλλη έρευνα, βρέθηκε ότι η κατανάλωση γάλακτος ήταν πιο στενά συνδεδεμένη με τα ποσοστά
θνησιμότητας
από καρκίνο του προστάτη. Μεγάλη σχέση επίσης διαπιστώθηκε μεταξύ της κατανάλωσης
γαλακτοκομικών
προϊόντων και του καρκίνου των όρχεων.
Μια μελέτη 3.300 ασθενών με καρκίνο και 1.300 ατόμων της ομάδας ελέγχου, στην οποία έγινε
σύγκριση στην πρόσληψη γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων μεταξύ των δύο ομάδων,
βρέθηκε μια σημαντική συσχέτιση μεταξύ της αποκλειστικής κατανάλωσης πλήρους γάλακτος
και μεγαλύτερου κινδύνου εμφάνισης ορισμένων
μορφών καρκίνου (π.χ., του στόματος, του στομάχου, του ορθού, του πνεύμονα, του μαστού,
κλπ.). Τα
περισσότερα από τα άτομα στην ομάδα ελέγχου ήταν καταναλωτές γάλακτος με μειωμένα λιπαρά
ή με μηδέν
λιπαρά. Η μείωση των κορεσμένων λιπαρών συνδέεται με τη μείωση του καρκίνου του στόματος
και του
τραχήλου της μήτρας. Ορισμένες άλλες μελέτες έχουν συσχετίσει την κατανάλωση γαλακτοκομικών
προϊόντων
με καρκίνο του μαστού καθώς και με τον καρκίνο των ωοθηκών.
Ο σακχαρώδης διαβήτης (τύπου 1): Οι τύποι των παρασκευασμάτων αγελαδινού γάλακτος για
βρέφη και για
παιδιά, βρέθηκε οτι προωθούν την ανάπτυξη του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 1 και άλλες ασθένειες
του
ανοσιακού συστήματος ή νευρολογικές ασθένειες. Η μορφή βρεφικού γάλακτος με βάση το αγελαδινό
γάλα,
μέσα στους πρώτους τρεις μήνες της ζωής του βρέφους, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για
σακχαρώδη διαβήτη
τύπου 1 και υπάρχουν περισσότερες από 100 μελέτες που συνδέουν την πρόωρη έκθεση σε
γαλακτοκομικά
προϊόντα με την εμφάνιση σακχαρώδους διαβήτη (τύπου 1) σε παιδιά που είναι γενετικά
επιρρεπή στην
ασθένεια.
Τα στοιχεία των μελετών αυτών είναι συντριπτικά. Επιπλέον, έχει αποδειχτεί οτι και η χρήση
πρωτεϊνών
αγελαδινού γάλακτος σε ζώα, οδηγεί στην ανάπτυξη σακχαρώδους διαβήτη τύπου 1. Σε μια
μελέτη σχετικά
με τη νέα διάγνωση διαβήτη τύπου 1, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που έλαβα
ν μέρος στη μελέτη
είχαν αντισώματα ικανά να επιτεθούν στις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος.
Αυτά τα αντισώματα φαίνεται ότι είχαν αναπτυχθεί λόγω της κατανάλωσης του βρεφικού τους
γάλακτος, για να ανταποκριθούν στις πρωτεΐνες που υπάρχουν στο αγελαδινό γάλα αλλά, τα
αντισώματα ήταν επίσης σε θέση να επιτεθούν στην ινσουλίνη που παράγουν τα κύτταρα του
σώματος
Τα αντισώματα που προέκυψαν για την καταστροφή των πρωτεϊνών του γάλακτος της αγελάδας
κατέληξαν να επιτίθενται στην ινσουλίνη που παράγουν τα κύτταρα των παιδιών. Το ανοσοποιητικό
σύστημα του βρέφους αναγνωρίζει τις πρωτεΐνες των βοοειδών ως ξενιστές και παράγει αντισώματα
για να τους επιτεθούν. Δυστυχώς, αυτά τα αντισώματα επιτίθενται όχι μόνο τις πρωτεΐνες των
βοοειδών αλλά και στα κύτταρα που παράγουν την
ινσουλίνη στο πάγκρεας. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην παγκόσμια μελέτη που έχει αρχίσει
και στην οποία τα
παιδιά δεν καταναλώνουν καθόλου αγελαδινό γάλα, για να φανεί αν μπορεί να προληφθεί
ο διαβήτης. Σκλήρυνση Κατά Πλάκας: Τα στοιχεία που χρονολογούνται από το 1976 δείχνουν ότι,
η κατανάλωση
αγελαδινού γάλακτος συνδέεται με την ανάπτυξη της σκλήρυνσης κατά πλάκας (MS). Μια
μελέτη κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων σε 27 χώρες και 29 πληθυσμούς σε όλο τον
κόσμο βρήκε έναν ισχυρό συσχετισμό
μεταξύ του αγελαδινού γάλακτος και της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Το ενδιαφέρον εδώ είναι
ότι, καμία
συσχέτιση με το βούτυρο ή το τυρί. Ένας αριθμός πρωτεϊνών του αγελαδινού γάλακτος έχει ήδη
αποδειχθεί ότι πρόκειται να γίνει στόχος από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού των ανθρώπων με
σκλήρυνση κατά πλάκας.
Περαιτέρω, η ενέσιμη χρήση πρωτεϊνών σε πειραματόζωα έχει προκαλέσει βλάβες στο κεντρικό
νευρικό σύστημα
των ζώων. Άλλοι ερευνητές έχουν δείξει πώς, ορισμένες πρωτεΐνες στο αγελαδινό γάλα μιμούνται
μέρος της ολιγοδενδρογλοιακής γλυκοπρωτεΐνης της μυελίνης, το μέρος της μυελίνης το οποίο θ
α ξεκινήσει την αυτοάνοση αντίδραση στη σκλήρυνση κατά πλάκας. Νόσος του Πάρκινσον: Το γάλα έχει επίσης συνδεθεί με τη νόσο του Πάρκινσον (PD). Οι ερευνητές
διαπίστωσαν
ότι μεταξύ περισσότερων από 130.000 ενηλίκων στις ΗΠΑ που παρακολουθούνται εδώ και εννέα
χρόνια, εκείνοι
που κατανάλωναν τη μεγαλύτερη ποσότητα των γαλακτοκομικών τροφίμων είχαν αυξημένο κίνδυνο
εκδήλωσης
της νόσου Πάρκινσον. Οι άνδρες με τα υψηλότερα επίπεδα κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων
είχαν 60% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τη νόσο απ` ότι εκείνοι που κατανάλωναν
μικρότερες ποσότητες γαλακτοκομικών προϊόντων, ιδιαίτερα το γάλα. Αυτό υποστηρίζουν
παλαιότερα πορίσματα για την πρόσληψη γαλακτοκομικών προϊόντων και την ανάπτυξη της νόσου.
Η ίδια μελέτη έδειξε ότι, οι γυναίκες με μέτρια πρόσληψη γαλακτοκομικών βρέθηκαν επίσης να είναι
σε υψηλού κινδύνου περιοχή της νόσου. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι Ιάπωνες και Αμερικανοί
άνδρες στη Χονολουλού της
Χαβάης που κατανάλωναν περισσότερο από 0,5 λίτρα γάλα την ημέρα είχαν 130% υψηλότερο
κίνδυνο να
προσβληθούν από τη νόσο του Πάρκινσον, απότι οι άντρες που δεν έπιναν γάλα. Σε μια μελέτη
στην οποία
συνολικά 128 συμμετέχοντες ανέπτυξαν νόσο του Πάρκινσον, ο κίνδυνος της νόσου αυξήθηκε
καθώς η ποσότητα γάλακτος που κατανάλωναν κάθε ημέρα αυξήθηκε. Άτομα που κατανάλωναν
περισσότερα από 454 γρ γάλα την
ημέρα, είχαν πάνω από τις διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν νόσο του Πάρκινσον απ ότι αυτοί
που δεν
έπιναν γάλα. Καρδιοπάθεια: Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι, η κατά κεφαλή κατανάλωση των πρωτεϊνών
γάλακτος
και των γαλακτοκομικών σχετίζεται με τα εθνικά ποσοστά θνησιμότητας από καρδιακή προσβολή
ή εγκεφαλικό επεισόδιο, αν και δεν φαίνεται να σχετίζεται με την κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών.
Το γάλα ΔΕΝ είναι
σπουδαία τροφή. Το αγελαδινό γάλα δεν είναι σπουδαία τροφή για τον άνθρωπο. Αυτό που
παρουσιάζεται
εδώ, είναι μόνο ένα μικρό ποσοστό της επιστημονικής βιβλιογραφίας υπογραμμίζοντας τα προβλήματα
που προκύπτουν από την κατανάλωση γάλακτος. Ίσως στο μέλλον να δούμε προειδοποιήσεις για την
υγεία στις συσκευασίες του γάλακτος.
Δυστυχώς, μας πουλάνε ένα απατηλό μήνυμα για περισσότερα από 50 χρόνια, ώστε ο καθένας μας
να πιστεύει
ότι, «το γάλα κάνει καλό στο σώμα μας». Κανένα άλλο ζώο στον πλανήτη δεν καταναλώνει γάλα
πέρα από τη βρεφική του ηλικία, ούτε καταναλώνει γάλα άλλων ζώων. Παρ ‘όλα αυτά οι άνθρωποι
είναι τα μόνα ζώα που υποφέρουν από υψηλά ποσοστά χρόνιων ασθενειών.
Για να περιπλέξουμε την εξίσωση αυτή ακόμη περισσότερο, μπορούμε να καταστρέψουμε πολλές από
τις υγιεινές ιδιότητες του γάλακτος μέσω της διαδικασίας παστερίωσης, συμπεριλαμβανομένων των
ενζύμων και των αντιοξειδωτικών, στη συνέχεια να αναμείξουμε το λίπος και τα υγρά μαζί με την
ομογενοποίηση και να
συνεχίσουμε να το αποκαλούμε, ένα φυσικό τρόφιμο.
Οποιεσδήποτε ευεργετικές ιδιότητες θα μπορούσε να είχε το γάλα σε πολύ μικρές ποσότητες,
δεν υπάρχουν
πια, λόγω της επεξεργασίας του. Στη συνέχεια, προσθέστε ζάχαρη και χημικά χρώματα για να
έχετε ένα αρωματισμένο γάλα και θα έχετε μία απίθανη τοξική ένωση! Η μόνη περίοδος στη ζωή
μας κατά την οποία
πρέπει να τρεφόμαστε με γάλα, είναι όταν είμαστε μωρά και, μόνο με μητρικό γάλα. Δεν είμαστε
φτιαγμένοι
για να πίνουμε γάλα από άλλα ζώα.
Δείτε πως να φτιάξετε μόνοι σας γάλα από ωμά αμύγδαλα..
M.S.): Ναι. αλλά μας αρέσει το γάλα, είναι απαραίτητο σε γλυκά και φαγητά, είναι και εύγευστο, τι κάνουμε; Πίνουμε Γάλα από Αμύγδαλα, Φουντούκια, Καρύδια, Καρύδα, όλα γάλατα φυσικά και αφομοιώσιμα από το ανθρώπινο σώμα. Παρακολουθήστε το βίντεο για να φτιάξετε μόνοι σας ή αγοράστε έτοιμο από ένα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα.
Γάλα από ωμά αμύγδαλα: Αγνό ρόφημα με πολλά θρεπτικά συστατικά και σημαντική πηγή ασβεστίου.
Ιδανικό
για άτομα με επίγνωση του τι επιτρέπουν να μπει στο σώμα τους, που δεν πίνουν το γάλα αγελάδας.
Κατάλληλο για συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Το γάλα από ξηρούς καρπούς είναι εντελώς
ήπιο για το στομάχι και χωνεύεται απαρατήρητα.
Έχει ελαφρώς γλυκιά γεύση και απαλή υφή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ουδέτερη βάση για
μιλκ σέικ, δημητριακά πρωινού, παγωτά, μπεσαμέλ ή άλλες συνταγές. Το μόνο που χρειάζεται για
να το φτιάξετε είναι
ξηροί καρποί και νερό, αλλά μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε κι άλλα συστατικά για να το κάνετε
πιο γλυκό
ή να του δώσετε άρωμα βανίλιας ή σοκολάτας ή ότι άλλο σας αρέσει!
1 κούπα ωμά αμύγδαλα (καρύδια, φουντούκια ή ότι άλλο επιλέξετε ΟΛΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ)
2 ή 3 κούπες νερό (ανάλογα με το πόσο πηκτό το προτιμάτε) δείτε το βίντεο
1 κούπα νερό (για να μουλιάσουν τα αμύγδαλα)
1 κουταλιά μέλι ή πετιμέζι
Αφήνετε τα αμύγδαλα να μουλιάσουν σε μία κούπα νερό για 8 – 10 ώρες. Βάζετε στο blender τα
αμύγδαλα, το
μέλι και τις 2 – 3 κούπες νερό ανάλογα με το πόσο πηκτό θέλετε το γάλα.
Χτυπήστε το για 1 – 2 λεπτά. Σουρώστε το με ένα μεγάλο σουρωτήρι.
Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει με φουντούκια, καρύδια, φιστίκια, καρύδα ή σουσάμι. Αποθηκεύστε
το σε μια
γυάλινη κανάτα, διατηρείται για 3 – 4 ημέρες. Η αμυγδαλόψιχα που απομένει μπορεί να βγάλει και
άλλο γάλα
μόνο που θα είναι πιο αραιό. Τέλος, μην πετάξετε την αμυγδαλόψιχα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για
παρασκευή γλυκισμάτων (μπισκότα, κέϊκ κ.α.). Παρασκευάζεται εύκολα, χωρίς να καταστραφούν τα
ένζυμα του και το
οποίο ωφελεί τον οργανισμό, σε μια τεράστια ποικιλία γεύσεων. Μπορείτε να το φτιάξετε μέσα σε 15
μόνο
λεπτά. Επίσης το γάλα από αμύγδαλα, καρύδια και σπόρους από σουσάμι, ηλιόσπορους,κολοκυθόσπορο,
κασίους, φουντούκια, HEMP, που μάλιστα μπορούν να συνδυαστούν μεμήλο, βερίκοκο, σταφίδες, μέλι,
σφένδαμο ή πετιμέζι.
Υπάρχουν πολλές φυτικές πηγές για το ασβέστιο, οι οποίες είναι καλύτερες από το γάλα των ζωών.
Το μπρόκολο και όλα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά περιέχουν αρκετό ασβέστιο, όπως και το tofu, τα
σύκα,
οι σταφίδες και ακόμη τα φασόλια και τα λεμόνια. Τα φυτικό γάλα από αμύγδαλα και καρυδιά περιέχει,
επίσης, ικανοποιητικές ποσότητες ασβεστίου, το ίδιο και ο ηλιόσπορος, ο κολοκυθόσπορος, και ο λ
ιναρόσπορος.
Αυτές οι τροφές είναι πολύ ωφέλιμες μην περιέχοντας χοληστερίνη, ζωική πρωτεΐνη και φυσικά το
ζωικό λίπος
του γάλακτος, μαζί με όλα τα τοξικά που τρέφουν το ζώο. Ο πίνακας που ακολουθεί είναι αρκετά
κατατοπιστικός, συγκρίνετε την περιεκτικότητα των παρακάτω συστατικών.
Τα 240 ml ή μία μερίδα γάλακτος αμυγδάλου έχει περίπου 30-40 θερμίδες, 2,5-3 γρ. λίπους, 1 γρ.
πρωτεΐνης,
1 γρ φυτικών ινών και πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Το γάλα αμύγδαλου περιέχει ακόρεστα
λιπαρά που
σημαίνει ότι βοηθά στην μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Δεν περιέχει καθόλου κορεσμένα
λιπαρά,
καθόλου χοληστερίνη και καθόλου λακτόζη.
Το γάλα αμύγδαλου περιέχει επίσης υψηλά επίπεδα μαγγανίου, σεληνίου και βιταμίνης Ε. Το μαγγάνιο
παίζει σημαντικό ρόλο στην ενεργοποίηση των ενζύμων του σώματος. Το μαγγάνιο σε συνδυασμό
με τον φώσφορο
επίσης παίζουν ρόλο στο να διατηρούν τα δόντια και τα κόκκαλα υγιή.
Η βιταμίνη Ε, ένα αντιοξειδωτικό, προστατεύει τις μεμβράνες των κυττάρων καταστρέφοντας
τις ελεύθερες
ρίζες που τους προκαλούν ζημιά. Το σελήνιο, από την άλλη μεριά είναι καλό για την λειτουργία του
ανοσοποιητικού συστήματος, για την αναπαραγωγή και για τον μεταβολισμό του θυρεοειδή αδένα.
Το μαγνήσιο που περιέχει το γάλα αμύγδαλου βοηθά στην διάσπαση των τροφών που καταναλώνουμε
σε
ενέργεια. Επίσης βοηθάει στην λειτουργία των παραθυρεοειδών αδένων, που είναι υπεύθυνοι για
την
παραγωγή ορμονών γνωστών για την καλή υγεία των οστών. Το κάλιο που υπάρχει στο γάλα
αμύγδαλου
βοηθά στην
διατήρηση της φυσιολογικής πίεσης του αίματος.
Το γάλα αμύγδαλου είναι επίσης καλή πηγή φλαβονοειδών. Αυτό συμβαίνει γιατί το γάλα αμύγδαλου
παράγεται από την πολτοποίηση αμυγδάλων με την φλούδα τους. Η φλούδα είναι πλούσια σε
φλαβονοειδή που ωφελούν την καρδιαγγειακή υγεία και επομένως προστατεύουν από διάφορες
καρδιακές παθήσεις.
Τι περιμένετε λοιπόν; Αφήστε τα έτοιμα, επεξεργασμένα γάλατα που περιέχουν ένα σωρό πρόσθετα και φτιάξτε
μόνοι σας, το
δικό σας αγνό γάλα από ξηρούς καρπούς! Προστατέψτε την υγεία σας.!
Αναρτήθηκε από Aliki Stefanou
The No Milk Page: Books & Links